Acné therapie

Acné therapie

Acné is een huidaandoening van de talgklierfollikels. Het komt voornamelijk voor in de puberteit, maar wordt ook vaak gezien bij volwassenen. Acné kan op verschillende manieren worden behandeld. Bij Helen Huid- & Laserkliniek worden de behandelingen volledig afgestemd op uw wensen, waarbij er rekening wordt gehouden met de diagnose, het zorgprofiel en de gradatie van de acné. De behandelingen die (mogelijk gecombineerd) worden uitgevoerd in de kliniek zijn:

  • Manuele reiniging 
  • Biologische peeling
  • Chemische peeling
  • Peeling in combinatie met microneedling (Dermapen4)
Manuele reiniging

Tijdens deze behandeling wordt de huid goed gereinigd en gevoed met een verzorgend masker. Mee-eters, ontstekingen, gerstekorrels en overige talgophopingen worden gedurende deze behandeling verwijderd. Dit wordt op een professionele manier gedaan om littekenvorming te voorkomen. Na afloop worden er productadviezen gegeven om huidverbetering te waarborgen. 

Biologische peeling

De biologische peeling die bij Helen Huid- & Laserkliniek wordt toegepast is van het merk Neoderma. Deze biologische peeling wordt ook wel bio-peeling genoemd. Deze peeling bevat natuurlijke ingrediënten die de huid aanzetten tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit herstelt met uiteindelijk een zichtbaar resultaat. Het is erg goed in te zetten bij acne, littekens, pigmentvlekken, ingegroeide haren, rimpels en grove poriën waarbij duidelijk huidverbetering is te zien. 

Dermapen Deluxe – Peeling in combinatie met microneedling 

Bij deze behandeling wordt een chemische peeling gecombineerd met microneedling. Dit is een sterke en effectieve behandeling om de huid in de diepte te vernieuwen en op te knappen. Deze combinatiebehandeling zorgt ervoor dat de huidaandoening efficiënter kan worden behandeld. Echter kan deze behandeling  niet als eerste behandeling toegepast worden. Vooraf aan deze behandeling dienen één of meerdere chemische peelings uitgevoerd te zijn om de huid voor te bereiden. Vervolgens kan er worden overgegaan op deze behandeling waarbij eerst een chemische peeling zal worden aangebracht en direct erna microneedling zal worden toegepast door middel van de Dermapen4.  

Chemische peeling

De chemische peelings die bij Helen Huid- & Laserkliniek worden ingezet, zijn van het merk Mesoestetic. Dit is een medisch merk gespecialiseerd in huidverbetering. De producten van dit merk bevatten een CE markering. 

Naar aanleiding van een op maat samengesteld behandelplan van de professional in de kliniek, wordt er gekozen voor een specifieke chemische peeling voor de patiënt. De verschillende peelings die bij Helen Huid- & Laserkliniek worden uitgevoerd, zijn:

– Mesopeel Azelan
– Mesopeel Glycolic (glycolzuur peeling)
– Mesopeel Lactic (melkzuur peeling)
– Mesopeel Mandelic (amandelzuur peeling)
– Mesopeel Melanostop Tran3x (tranexaminezuur peeling)
– Mesopeel Modified Jessner (Jessner peeling)
– Mesopeel Salicylic (salicylzuur peeling)
– Mesopeel TCA (TCA peeling)

Naar aanleiding van de huidaandoening kunnen percentages van de chemische peelings worden aangepast gedurende het behandelproces. De mogelijkheid bestaat dat de professional in overeenstemming met de patiënt retinol toevoegt aan de behandeling.

Before